Окръжна прокуратура–Пловдив прие по компетентност досъдебно производство за смъртта на малката

...
Окръжна прокуратура–Пловдив прие по компетентност досъдебно производство за смъртта на малката
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура поема официално случая със смъртта на 1-годишната Севда в Пловдив

Окръжна прокуратура–Пловдив одобри по подготвеност досъдебно произвеждане за гибелта на малката Севда. Осиновеното момиченце умря на възраст от 1 година и 9 месеца. 

До момента следствието се водеше от Районна прокуратура–Пловдив. На 16.10.2022 година детето умря в болничното заведение в Пловдив и в тази връзка делото е било изпратено по подготвеност на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, че Севда постъпи в лечебно заведение с тежка черепно-мозъчна контузия, в резултат на упражнено принуждение. Предвид събраните под надзора на Районна прокуратура–Пловдив доказателства, че детето е било измъчвано от осиновителкара си Айше , на същата е било повдигнато обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета на малолетно лице в изискванията на домашно принуждение.

Разследването в Окръжна прокуратура–Пловдив обаче ще се води за вероятно осъществено закононарушение по член 124 алинея 1 от Наказателния кодекс, а точно з а породена по несъобразителност гибел на малолетно дете, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета.

Окръжна прокуратура–Пловдив е дала инструкции за осъществяване на дейности по следствието, което се организира от отдел „ Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. След събиране на доказателства, следва да бъде осъществена преценка за вероятно покачване на обвиняване от Окръжна прокуратура–Пловдив по горепосочения текст.  

Повече по случая вижте тук: 

Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР